Шукати в цьому блозі

середу, 4 травня 2011 р.

Літня школа на Київщині "Мудрамакітра - 2011"

Літня математична школа «Мудрамакітра»
1. Основні відомості.
• Історія . Літня математична школа «Мудрамакітра» заснована в 2005 році та проводиться з того часу щорічно. Це літній табір, в якому школярі поєднують відпочинок з інтенсивним навчанням. Літні школи допомагають їх учасникам досягти хороших результатів в олімпіадному русі. Серед учнів літніх шкіл - переможці міських та Всеукраїнських олімпіад.
• Наша мета .
- надання додаткових освітніх можливостей школярам, зацікавленим в одержанні поглиблених знань з математики;
- створення умов для росту та реалізації власних можливостей школярів;
- формування в середовищі школярів цінності інтелектуальної творчості та мотивації до навчання;
• Опис педагогічних принципів та методик.
- пріоритетними є активні форми навчання; зокрема потрібні теоретичні результати учні одержують «власноруч» через розв’язання ланцюжка доцільно підібраних і розташованих задач;
- в ЛМШ створюється культ серйозного навчання, роботи: погано навчатися, не вміти розв’язувати задачі у нас не престижно;
- ми створюємо середовище чесної конкуренції, яке підштовхує школярів на досягнення;
- щоденне тісне спілкування викладачів з учнями дозволяє останнім переймати стиль мислення своїх учителів.
• Навіщо потрібна ЛМШ «Мудрамакітра»?
В задачі ЛМШ «Мудрамакітра» входить розвиток у школярів властивого точним наукам стилю мислення, підвищення їх загальної та професійної культури, підготовка до наукової діяльності, виховання інтелігентності та порядності.
В літній школі панує атмосфера всезагальної захопленості наукою - демонстрація цінності інтелектуальної праці, престижності освіти, яка виникає в результаті набору зацікавлених школярів та підтримується організацією різноманітних змагань, лекцій провідних вчених, бесід, участю в роботі та організації літньої школи молодих людей, що реально професіоналізуються в науці.

2. Життя в літній математичній школі.
• Учбова частина.
Час перебування орієнтовно складає 18 днів та складається з трьох шестиденок. Шестиденка включає в себе 5 учбових та один вихідний, вільний від занять день.
• Організація занять.
На початку навчання проходить олімпіада, за результатами якої учні розподіляються за групами, які складаються в середньому з 15 людей. Кожного учбового дня проходять лекції та заняття з математики приблизно за таким графіком: з 10.00 до 13.00 та з 16.00 до 18.00 чотири-п’ять уроків з перервою на 10 хвилин між уроками. (Для наймолодших тривалість та кількість уроків зменшені). Також протягом дня проводяться необов’язкові консультації, математичні змагання.
Теми в літній математичній школі мають факультативний характер, вони не включені до стандартної програми з математики, але є класичними темами нестандартної, олімпіадної математики. Програма підготовлена заздалегідь, проте теми та темпи занять можуть змінюватися, враховуючи рівень, знання групи, швидкість засвоєння матеріалу. У випадку, якщо учень випереджає інших, може та хоче більшого навантаження, викладачі школи займаються з ним персонально, підбираючи додатковий матеріал, задачі та спілкуючись з ним протягом дня.
Щодня учні отримують домашнє завдання, 5-6 задач, які вони мають можливість здавати викладачам протягом усього періоду навчання в школі та за кожну правильно розв’язану задачу одержують один «плюсик». Наприкінці школи проходить екзамен, який оцінюється за дванадцятибальною шкалою, кожен учень на початку має стартову оцінку, яка залежить лише від кількості зароблених за весь період навчання «плюсиків». Для підвищення цієї оцінки учню треба одна за одною розв’язати декілька задач зростаючої складності, правильне розв’язання кожної з яких підвищує оцінку на один бал, підвищити стартову оцінку можна не більше ніж на три бали.

• Побут та вільний час.
Окрім навчання, школярі мають можливість добре відпочити, адже найкращий відпочинок-це зміна діяльності. Проводяться кінопокази, спортивні змагання, походи, екскурсії, інтелектуальні ігри та конкурси.

3. Учні.
Учні 5-их та 6-их класів навчаються за однією програмою « Мініматик», учні 7-их та старших класів поділяються на чотири потоки: перший, другий, третій, четвертий, в залежності від рівня знань.

4. Викладачі.
Викладачами літньої школи є студенти математичних та фізичних факультетів, переможці міських, всеукраїнських, міжнародних шкільних та студентських олімпіад. Значну цінність окрім матеріалу занять є форма подачі, ерудиція, олімпіадний , викладацький, науковий досвід викладачів. Викладачі завжди присвятять час для розгляду запитань, які виникають у школярів. Викладачі не закріплені за групами, учні знайомляться на заняттях з кожним викладачем, з його поглядом на математику та методами розв’язання задач. Кожен викладач має своє коло математичних інтересів, як шкільних, так і наукових, тому кожен учень має можливість знайти найбільш цікавого для себе викладача, і в особистих бесідах перейняти його знання. Для того, щоб розширити математичний кругозір, зануритися в олімпіадну математику (яка за своєю суттю і передбачає велику кількість ідей), велика кількість викладачів є оптимальною.


Місце, терміни проведення та вартість. Літня школа проходитиме у Санаторно-лікувальному комплексі «Журавушка», с.Пухівка, Броварський район, Київська область, сайт - http://www.sanatorii.kiev.ua/ . Терміни проведення: 7-24 серпня, тривалість – 18 днів. Діти житимуть в «піонерських» корпусах (4-х, 5-ти місних номера зі зручностями на поверхах.) Триразове харчування, є лікар і охорона. На території комплекса розташований басейн.

Вартість. Нижче вказана вартість участі у літній школі в залежності від результатів на олімпіадах з математики у 2010/2011 роках, результатів навчання у ЛМШ-2010 та результатів написання «Заочної олімпіади Мудрамакітра-2011».
2635 грн. – звання «Володар Задач» або учасник відборів на міжнародну олімпіаду.
2790 грн. – призер Всеукраїнської олімпіади або оцінка 12 на іспиті.
3100 грн. – призер обласної/міської олімпіади або оцінка 10-11 на іспиті або в заочній олімпіаді набрано 28-35 балів.
3400 грн. – в заочній олімпіаді набрано 21-27 балів.
3700 грн. – в заочній олімпіаді набрано 14-20 балів.
4000 грн. – в заочній олімпіаді набрано 7-13 балів.
6000 грн. – в заочній олімпіаді набрано 0-6 балів.

Для батьків, які бажають поїхати разом з дітьми вартість складатиме 2600 грн. або 3960 грн. в залежності від умов проживання.
mudra.org.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар