Шукати в цьому блозі

вівторок, 27 вересня 2011 р.

Семінар-нарада для відповідальних за реалізацію основних завдань Державної цільової програми "100 відсотків"


На виконання наказу Управління освіти і науки облдержадміністрації від 02.09.11 № 598 «Про затвердження плану заходів, спрямованих на реалізацію основних завдань «Державної цільової програми впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій «Сто відсотків» на період до 2015 року» (далі Програма) у Миколаївській області» 27 вересня 2011 року у Миколаївському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбувся семінар-нарада для відповідальних за навчання педагогічних працівників використанню ІКТ у районі (місті).


На семінарі було проаналізовано стан підготовленості педагогічних працівників використання інформаційно-комунікаційних технологій у професійній діяльності, розроблено шляхи реалізації основних завдань Програми на рівні району (міста) і технології поетапного моніторингу рівня навченості вчителів використанню інформаційно-комунікаційних технологій у навчальному процесі.



Семінар було відкрито Завірюхою Людмилою Володимирівною, заступником директора з навчально-педагогічної роботи МОІППО, яка ще раз наголосила на необхідності та важливості реалізації основних завдань державної Програми.

У роботі обласного семінару-наради взяли участь 20 представників районів і міст області, які відповідають за реалізацію Програми на районному (міському) рівні. Не взяли участь у роботі семінару представники м. Миколаєва, Березнегуватського, Єланецького та Очаківського районів.




Під час роботи круглого стола, який проводила Веліховська А.Б., старший викладач кафедри природничо-математичної освіти МОІППО, учасники семінару визначали організаційно-методичні умови навчання педагогічних працівників району (міста). Кожна група презентувала свою роботу і відповідала на питання колег. У результаті такої роботи було розроблено п’ять незалежних моделей навчання педагогічних працівників основам ІКТ на районному (міському) рівні, знайдено відповіді на важливі питання.


У другій частині семінару проходив тренінг. На ньому кожен учасник мав можливість самостійно опрацювати практичні завдання та обговорити критерії визначення рівня навченості основам ІКТ. Тренінг проводила Бабійчук В.Г, методист лабораторії інноваційного розвитку і дистанційної освіти МОІППО.



Гапіченко Г.Є., завідувач лабораторії МОІППО ознайомила присутніх із переліком програм навчання вчителів ІКТ, які запроваджені в області,вони безкоштовні, отримали позитивні відгуки і, саме головне, мають можливість здійснювати сертифікацію педагогічних працівників і керівних кадрів області.

Із можливістю реалізації пунктів Програми, спрямованої на 100 відсоткове забезпечення сертифікованим програмним обладнанням ознайомив Нотич О.О., методист ОІППО.

Всі учасники семінару отримали методичні матеріали і практичні розробки для організації навчання вчителів, шаблони баз даних і всю необхідну інформацію щодо реалізації основних завдань Програми.

Немає коментарів:

Дописати коментар