Шукати в цьому блозі

понеділок, 21 січня 2013 р.

Олімпіада юних математиків - 2013

У неділю, 20 січня 2013 року, у Миколаєві відбувся ІІІ (обласний) етап Всеукраїнських учнівських олімпіад із математики. Цього року у ньому брали участь 97 учнів із 141 навчального закладу Миколаївщини. Не було учнів з Веселинівського і Первомайського районів.
Традиційно змагання юних математиків відбуваються в аудиторіях вищих навчальних закладів м. Миколаєва. Бо це дає можливість майбутнім студентам побувати в університетських аудиторіях, поспілкуватися із викладачами й студентами і, можливо, визначитися де далі навчатися. Цього року, вже втретє, юнаків і дівчат щиро зустрічали в одному із старіших навчальних закладів області – Миколаївському національному університеті імені В.О. Сухомлинського, який у 2013 році святкувати своє 100-річчя. Після смачного сніданку в їдальні Миколаївської міської ради і прогулянці вулицями рідного міста учні прямували до МНУ ім. В. О. Сухомлинського на урочисте відкриття олімпіади. Олімпіаду відкрив Шуляр Василь Іванович, кандидат педагогічних наук, доцент, заступник директора Миколаївського ОІППО. Учнів привітав Баран Олег Іванович, доцент кафедри вищої математики МНУ ім. В.О. Сухомлинського. Після привітальних слів, разом із студентами механіко-математичного факультету, учні кожної паралелі пройшли до навчальних аудиторій. І змагання розпочалися.
Цікаво було дивитися наскільки серйозно школярі підійшли до розв’язування задач, адже вони були достатньо складними, не дарма над їх придумували професора з Київського національного університету ім. Т. Г. Шевченка. На відміну від попередніх років учні сьомих класів писали роботи протягом чотирьох годин, однак, більшість «юних обдарувань» впоралися із своїми завданнями значно раніше. Серед семикласників задачки розв’язував учень Миколаївського муніципального колегіуму. І хоча зараз він навчається у 6 класі, це не завадило йому посісти ІІ місце. А поки в класних кімнатах змагалися учнів, до конференц-зали підтягувалися члени журі.
Разом із найкращими учителями шкіл, в оцінюванні робіт учнів брали участь доценти і старші викладачі вищих навчальних закладів. Кожен із математиків (і не лише) знає ці поважні імена: Воробйова А.І., Полушкіна І.О., Курікша О.В (Чорноморський державний університет імені Петра Могили), Майборода О.В., Петков І. В. (Миколаївський національний університет кораблебудування імені ад. Макарова), Дармосюк В. М., Баран О.І., Васильєва Л.Я.(Миколаївський національний університет імені В.О. Сухомлинського). Поки учні працювали над конкурсними завданнями, на них чекали керівники команд. Думаєте про що вони там говорили? Звичайно про те, про що завжди говорять вчителі: про школу, уроки та рідних учнів. А за розмовами і час минає швидше. Після закінчення часу, відведеного на виконання математичних задач, для кожної паралелі було проведено обговорення щодо способів їх розв’язування. Тобто, одразу ж по закінченню олімпіади, кожен учень зміг самостійно оцінити рівень своїх знань та якість виконаної роботи. Як завжди, для кожного олімпійця Миколаївським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти було підготовлено подарунки. Цього року подарунком стали блокнотики від міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру».
До самого вечора працювали члени журі, адже кожну роботу необхідно було перевірити й оцінити. Роботи завжди перевіряються в шифрованому вигляді. Але кожен із членів журі розумів, що перед ними не просто аркуші із розв’язками задач, а доля дитини.
У шостій всі роботи перевірено, протоколи підписано. Можна й додому. Але для експертної комісії все лише починається. Кожну роботу, яку висунуто на призове місце потрібно ще раз передивитися, прорецензувати, оцінити. А це завдання не з легких. Проте, Воробйова А.І., Пєтков І.В., Васильєва Л. Я., Майборода О. В., наші експерти, прекрасно з усім впоралися. Тож дякуємо всім члена журі, учням, учителям, батькам. Особиста подяка студентам і всьому колективу механіко-математичного факультету МНУ ім. В.О. Сухомлинського за допомогу в організації і проведенні олімпіади на достойному рівні. Найщиріші вітання переможцям олімпіади!!!

1 коментар:

  1. А результаты? Где можна увидеть результаты - полную таблицу?

    ВідповістиВидалити